Tack för ett fantastiskt 2017, nu jobbar vi vidare med 2018

Tänk vilket speciellt år vi har haft 2017. Vi blev Årets företagare i Dalarna alla branscher. Då fick vi åka till Stockholm och vara med på Sverige finalen i Stadshuset. Wow!
Vi fick vara med i Radio Dalarna, var med i finalen på Årets Spjutspets i Land lantbruk och nominerades till årets leverantör till Scan. Janne fick köra en ny självgående upptagare och han var så nöjd med investeringen.
Potatisskörden blev till slut väldigt fin efter en del torka och sen regn och torrt igen.
Det nya kalvstallet har varit väldigt lyckat, så till och med Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht ville komma och titta.
Vi tackar våra medarbetare, kunder och leverantörer för året som gått. Nu är vi igång med 2018. Hoppas det blir lika spännande!

Janne och Ann Eriksson, mottagare av Årets Företagare i Dalarna.

I stadshuset för Riksfinal i Årets företagare 2017.

Glada miner vid ministerbesök

Nyanländ i kalvstallet

Årets Företagare i Dalarna 2017

Snöborg Gård AB har utsetts till Årets Företagare i Dalarna 2017 och vi är så otroligt stolta och glada! En seger för oss, men också ett erkännande av att vi lantbrukare också är företagare. Ur motiveringen: Företagarna är goda förebilder inom hållbarhet, såväl ekonomiskt som ekologiskt. De har på ett innovativt och kreativt sätt implementerat ett genomgående kretsloppstänk mellan olika verksamhetsben. På så sätt utnyttjas resurser effektivt, samtidigt som det får positiva miljökonsekvenser. 🙂

Janne och Ann Eriksson, mottagare av Årets Företagare i Dalarna.

Första färskpotatisen från Snöborg Gård

Nyupptagen, tvättad färskpotatis


Vår nya självgående potatisupptagare.

Årets företagare i Vansbro kommun

Vi har blivit utsedda till årets företagare i Vansbro kommun!

Juryns motivering:
Årets Företagare i Vansbro kommun år 2017 har genom entreprenörstänk, nyfikenhet och mod utvecklat sitt företag i Vansbro kommun och på den nationella marknaden.
De skapar utveckling i en av de äldsta branscherna genom att vårda det historiska arvet men även med det som bas, blicka mot framtiden.

 

Landsbygdsministern på Snöborg Gård

 

Janne, Ann och Sven-Erik Bucht

Glada miner vid ministerbesök

 

 Den 26 april fick vi besök av Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht och Dalarnas Landshövdning Ylva Thör, LRF, Länstyrelsen m fl. Vi fick chans att diskutera politiska frågor som är viktiga för oss. Det är bra när politikerna får träffa verkligheten.

Snöborg Gård nominerade till årets Spjutspetsföretag

Glada och hedrade av att vara i final i årets Spjutspetsföretag 2017.

 

Se Land Lantbruks film om oss

Förväntningar inför 2017

2017 är tre dagar gammalt och idag faller snön stilla över Snöborg gård . Våra kalvstallar är fulla och fungerar fint. Vi har tagit ännu ett steg i vårt arbete med kretslopp när degspillet från Procordias fabrik  i Vansbro nu blir foder till tjurarna. Vår potatis säljs som vanligt här i Sverige, men numera också i Tyskland och Danmark, det är vi stolta över! Vi har stora förväntningar inför 2017, då ska vi fortsätta att utveckla vår potatisodling, bland annat genom att testa nya sorter.

Årets potatisskörd är igång!


Nu är årets potatisskörd i full gång på Snöborg Gård. Potatisen ser fin ut och särskilt våra fält med ekopotatis ser ut att bli riktigt bra i år. Förutom potatisskörd, gäller det nu att hålla exakt koll på näringen i plantorna med hjälp av bladanalyser, att vattna om det behövs och att se till att sortera, packa och leverera våra tidiga potatissorter.

Följ oss gärna på vår nya sida på Facebook!

Visning av Europas modernaste kalvstall

Måndagen den 20 juni klockan 16.00, bjuder vi in till visning av vårt nya kalvstall på Svedens gård i Nås. Här optimerar vi både hälsa och tillväxt med 3 Urbanammor med 12 stationer och med specialnät för kalvarna med motordrift.

Hela stallet är en gammal vacker kulturbyggnad som fått en modern inredning.

Arrangörer är Snöborg gård, Urbanfeeder, Scan med flera. Vi bjuder på grillad korv och fika.

Är du intresserad av att komma? Anmäl dig då till Lasse på 070-579 96 30 eller mejla lasse@urbanfeeders.se

© 2024 Snöborg Gård

Tema av Anders NorénUpp ↑